Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

A hit ereje

2011.02.14

A hit ereje

 

Az egyik barátom elveszítette állását. Felesége volt és két gyermeke. Azt hittem megvigasztalhatom, így elvittem ebédelni és így szóltam:

-Örömmel segítek bármiben, amiben csak tudok.

- Nincs szükségem a segítségedre - válaszolta. - Meg tudom oldani ezt a problémát.

- Ki segít neked? - kérdeztem.

- Isten segít - válaszolta. - Van valahol egy állás a számomra. Látom a lelki szemeim előtt. - Aztán részletesen elmondta, hogy pontosan milyen állást szeretne.

- Két gyereked is van és nős vagy. Mennyi pénzed van a bankban? Félretettél valamennyit?

- Nem sokat.

- Jársz állásinterjúkra?

- Igen, naponta körülbelül 5 embert keresek fel, és naponta 5-ször visszautasítanak.

- Ez nem kedvetlenít el?

- Nem. Tudva tudom, hogy sokszor vissza kell, hogy utasítsanak, mielőtt megkapom ezt az állást. Nem tudom, hogy hányszor utasítanak még vissza. De azt tudom, hogy ha naponta 5-ször, akkor az azt jelenti, hogy már öttel kevesebb visszautasításra lesz szükség ahhoz, hogy megkapjam az állást. - Aztán holnap is négyszer vagy ötször visszautasítanak majd, és holnapután is vagy ötször. Így megy ez majd egy vagy két hónapig, vagy három hónapig, de folyamatosan kiiktatom azokat a cégeket, akiknek nem kellek. Számos "nem" van már mögöttem, és egyre közelebb jutok ahhoz az emberhez, aki majd így szól hozzám: "igen, állást tudunk adni önnek".

Egy nap munkanélküli barátom besétált egy irodába, és elmondta az ott ülő illetőnek, hogy milyen munkát szeretne. A férfi így szólt: - "Ez az állás direkt önre várt, hol bujkált eddig?"

 

(Norman Vincent Peale lelkész elbeszélése nyomán)