Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Az öröm 10 akadálya

Az öröm 10 akadálya:

 

1. Én- központúság. - Aki saját énjét túlságosan ápolja és dédelgeti, az általában rosszkedvre lel a boldogság helyett. - Tégy jót valakivel és máris jobban érzed magad!

2. Aki többre vállalkozik, mint amennyit el tud végezni, megfosztja magát attól a megelégedéstől, amit a bevégzett munka eredményez. - Tanulj meg NEM-et mondani, érezd a határaidat.

3. A bírálat szenvedélye, a gáncsoskodás, elégedetlenségünket fejezi ki környezetünkkel és körülményeinkkel, amelyek miatt, véleményünk szerint nem lehetünk boldogok. - Ne ítélkezz!

4. Öröklött búskomor hajlamok, melyekből őseinktől sokkal többet örököltünk, mint sejtenénk. Az ilyen jellegű hátrányokat Jézus erejével és tudatosan optimista életvezetéssel tudjuk leküzdeni.

5. A hála hiánya elégedetlenséget okoz, mindig azt gondoljuk, hogy rosszul jártunk hiányban szenvedünk és megkárosítottak minket. - Légy hálás mindenért amid van, értékeld, hogy az már a tiéd, vedd számba  javaidat!

6. A  hit hiánya eltávolít Istentől. Aki rossz helyen keresi az örömöt, nem ér célba.

7. Akinek nincs határozott célja és nem tudja miért is él, az nem csodálkozhat azon, hogy nem elégedett, és nincs öröme.-  Az elért célok, megvalósult álmok az öröm forrásai.

8. Ha visszahúzódunk csigaházunkba és kerüljük a közösséget, emberi megbántásokban ugyan nem lesz részünk - de örömben sem. Vállald a konfrontációt, a megmérettetést is, ne kényelmesedj el!

9. Aki semmit nem tesz Krisztusért, annak nélkülöznie kell az öröm igazi forrását.

10. Betegség és fájdalom, gyengeség és eltompultság, állandó függés másoktól, idegen segítségre utaltság - mindez tényleg keserves dolog. Ám szelíd alázattal el lehet fogadni ezket a kereszteket is, mint amiket Isten  adott  mi javunkra. "Nem az a fontos, hogy elkerüljük a szenvedést, hanem , hogy a szenvedés elérje bennünk a célját" (Eva von Tiele-Winckler)

 

dr.Paul Müller