Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Kötél

2011.03.02

Kötél

 

Történet egy hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra több évi felkészülés után indult el. De mivel a dicsőséget saját magának akarta, úgy döntött, hogy egyedül mászik fel a csúcsra.

Elindult felfelé. Telt az idő és késő este lett. Ahelyett, hogy éjjeli sátrát készítette volna, folytatta a mászást mindaddig, amíg besötétedett. Sűrű éjszaka terült a hegytetőre. Az ember körül minden fekete volt. A Napot és a Holdat nehéz felhők takarták be, és semmi sem látszott. És ahogy így mászott felfelé, éppen egy pár lépésre a csúcstól, megcsúszott és nagy gyorsasággal esni kezdett. Csak fekete pontokat látott és érezte a nagy erőt ami borzasztóan húzta lefelé. Ezekben a félelmetes percekben életének minden szép és csúnya pillanata lejátszódott a szemei előtt. Elgondolkozva azon, hogy milyen közel van a halálhoz, hirtelen megérezte, hogy milyen erősen húzza az a kötél, amivel ki volt biztosítva.

A teste a levegőben lógott....csak a kötél tartotta. Abban a pillanatban csak azt tudta kiáltani: Istenem segíts!

Az égből váratlanul egy mély hang hallatszott:

- Mit akarsz, hogy tegyek?

- Ments meg Istenem!

- Tényleg hiszed, hogy megmenthetlek?

- Persze hogy hiszem!

- Akkor vágd el a kötelet, amivel meg vagy kötve....

Egy pillantara csend lett. A hegymászó úgy döntött, hogy teljes erejével kapaszkodik a kötélbe.

A mentő csapat meséli, hogyan találták meg másnap az elhunyt hegymászót. A teste lógott a levegőben a kötélen, amihez oly csökönyösen ragaszkodott. Csak 3 m-re a földtől...